- Daging
- Air
- Minyak
- Cabai Karing
- Sarai
- Bawang Ganal
- Belacan
- Halia
- Sos Tiram
- Sos Tomato
- Sos Cili
- Kulit Kayu Manis
- Kicap Manis
- Kicap Masin
- Serbuk Jintan Manis
- Serbuk Jintan Putih
- Atau Serbuk Sup Adabi pun Boleh
- Asam Keping (1 keping jerrrr)
- Bawang Ganal
- Cabai Hidup
Perapkan daging dgn bahan kisar dan bahanperap.. Perap la berapa lama nak perap..tapi jgn sampai la dua hari lak..
Hangatkan minyak pastu masukkan semua bahan yg diperap... Bila bahan td naik bau...masukkan air.. Masak Daging sampai empuk..buh bawang ganal dihiris bulat2 dan cabai hidup.....siap untuk dihidang...
0 comments:
Post a Comment